Sebastian Zachmann: Președintele umilește USR

de Stiri Buzau Media

Președintele umilește USR. Dacian Cioloș trebuie să vină acum cu un program de guvernare, cu o listă de miniștri, să treacă prin jignirile PSD și PNL din comisiile parlamentare, iar în final, plin de vânătăi, să pice în Parlament. PNL n-are niciun interes să lase puterea în mâna lui Cioloș. PSD va spune că s-a făcut primul pas spre anticipate, iar voturile AUR și UDMR sunt insuficiente, deși oricum nu erau pro-Cioloș.

Nu înțeleg strategia USR de a-l expune pe Cioloș mergând cu el la Cotroceni ca propunere de premier. USR n-ar fi trebuit să înainteze vreun nume, aidoma PNL și PSD. Cum ar fi mutat Iohannis atunci? Pare că singurul lucru pe care s-au bazat liderii USR a fost că Iohannis nu-l poate accepta pe Cioloș nici în ruptul capului. Iată că Iohannis i-a lăsat în offside. A găsit iepurele perfect. Cine l-o fi sfătuit pe Cioloș să se propună prim-ministru?

În final, Klaus Iohannis va veni din nou cu propunerea Cîțu – premier, deși ne întoarcem de unde am plecat. Cine va vota un guvern Cîțu: USR sau PSD?

 

Știri despre: ,