Sfat util pentru șoferi și șoferițe: Află în cât timp îți iese ALCOOLUL DIN SÂNGE ȘI ALCOOLEMIA ajunge la 0?

de Stiri Buzau Media

alcolmetru-300x200Prima constatare este legată de viteza cu care consumi alcool. Cu cât îl bei mai repede, cu atât dispare din organism mai greu. Consumatorii profesioniști, din acest motiv, stau la taifas mult și beau încet iar unii nu se îmbată niciodată fiindcă ”îl cântă”.

BĂRBĂȚII

Dacă un bărbat bea o bere (500 ml, cu 5% alcool) într-o jumătate de oră, alcoolul va fi eliminat din organism complet de trei ori mai greu decât atunci când o bere se bea în aproximativ o oră. Timpul necesar unui astfel de proces ar fi undeva la 2 ore, triplându-se dacă berea este consumată rapid, în 30 de minute.
În ceea ce priveşte vinul, 250 de ml consumaţi în jumătate de oră, se vor elimina complet din organism în aproximativ 2 ore şi 15 minute, în timp ce dacă aceeaşi cantitate este consumată într-o oră, este nevoie de puţin peste o oră ca alcoolul să se elimine complet din organism.
La băuturile spirtoase băute într-o jumătate de oră, 50 de ml de alcool cu concentraţie de 40% se elimină în aproximativ 1 oră jumătate.

FEMEILE

Dacă o femeie consumă o bere într-o oră, are nevoie de aproximativ două ore şi 20 de minute ca alcoolemia ei să revină la 0. Dacă berea se consumă mai rapid, în doar 30 de minute, timpul necesar este ceva mai mare de 7 ore. În cazul vinului, 250 de ml sunt eliminaţi complet în aproximativ 3 ore şi 20 de minute dacă el este consumat în aproximativ o oră, dar dacă se bea mai rapid, răspunsul la întrebarea în cât timp iese alcoolul din organism este aproximativ 6 ore.
50 de ml de băutură spirtoasă cu o concentraţie de 40% alcool, eliminarea acestuia se face în aproximativ 2 ore, urmând ca în cazul în care cantitatea e dublată la 100 de ml, timpul necesar eliminării să crească şi el la 4 ore şi jumătate.

Avocat Bogdan Dobrescu – Răspunsurijuridice.ro

                                                         Ampress.ro

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns