Cât de gravă este situația în județ în urma ploilor torențiale din ultimele zile

de Stiri Buzau Media

13412979_1081128785301230_8950495793358418290_nPrefectura Buzău va face astăzi o solicitare de fonduri de la Guvern pentru refacerea infrastructurii rutiere distrusă de viituri și alunecări de teren, în urma ploilor torențiale din ultimele zile. La Chiliile, mai multe drumuri comunale au fost afectate de torenţii formaţi pe versanţi și care au ras tot în calea lor ori de pâraiele ieșite din matcă.

De asemenea,  drumul județean 102F a fost avariat pe un tronson de 2,5 kilometri iar mai multe gospodării au fost inundate.

O bătrână de 70 de ani a fost la un pas de a-și pierde viața după ce a fost luată de ape. Femeia a fost scoasă dintre ape cu ajutorul unui buldoexcavator și dusă în siguranță la un vecin unde a înnoptat.

În comuna Mânzăleşti, o alunecare de teren care s-a activat în urmă cu două săptămâni în satul Bîsceni s-a agravat în ultimele zile și pune în pericol 15 gospodării.

Cele mai mari probleme s-au înregistrat la Chiliile şi la Mînzăleşti, aici s-a produs o  alunecare pe şase hectare ce afectează 15 gospodării și un drumul judeţean, în ultimele ore s-a tasat cu aproape un metru calea de acces la drumul judeţean. Încercăm să găsim o firmă care să facă un studiu geo pentru a se începe lucrările, apoi să se deschidă, în situaţii de urgenţă, procedura de achiziţie a unor lucrări. E o chestiune destul de amplă. Sperăm pe sprijin guvernamental pentru că nici bugetul Consiliului Judeţean, nici bugetul Consiliului Local nu pot suporta asemenea lucrări. Avem case rămase fără anexe, fără coteţe pentru animale, fără diverse acareturi pe care oamenii le-au avut pe lângă case, poduri şi podeţe luate de ape, un drum judeţean stricat pe o lungime de 2,5 kilometri”, a precizat prefectul George Sava.

De asemenea, localnicii din satele Trăstioara, Trevelești și Budești au rămas izolați după ce drumul comunal 94 s-a surpat pe o porțiune de patru kilometri. În stațiunea Sărata Monteoru precipitațiile au afectat mai multe lucrări începute de Serviciul de Gospodărire a Apelor, iar dacă nu se va interveni în zonă, și Drumul Vinului este în pericol.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns