Cel mai mare mărțișor din lume expus astăzi în Piața Dacia din Buzău. Voluntarii l-au transportat pe brațe la Muzeul Judetean

de Stiri Buzau Media

10399965_711339939008051_6764440280079149143_nCel mai lung mărțișor din lume, de aproape 17 kilometri și care cântărește aproximativ 100 de kilograme, aparținând Bibliotecii regionale din orașul Vidin din Bulgaria a fost expus marți, timp de aproape o oră, în Piața Dacia din municipiul Buzău. Apoi a fost purtat pe o distanță de aproape doi kilometri, până la Muzeul județean, de 20 de tineri îmbrăcați în costume populare.

‘Cel mai lung mărțișor din lume, cu o lungime de 16.704 metri, a fost atestat de reprezentanții Cărții Recordurilor la 1 martie 2015 și a fost realizat, timp de mai bine de un an, de peste 500 de persoane din mai multe instituții publice din orașul bulgar Vidin’, a declarat directorul Muzeul județean Buzău, Laurențiu Grigoraș.
Mărțișorul gigant, care a fost adus pentru prima oară în România, va fi expus timp de două săptămâni la Muzeul județean Buzău. Această acțiune face parte dintr-un proiect mai amplu al unor instituții culturale din patru țări, Bulgaria, România, Republica Macedonia și Serbia de a introduce tradiția Mărțișorului în patrimoniul imaterial UNESCO.

Mărțișorul gigant a fost expus în luna martie la Skopje, Republica Macedonia, și în orașul bulgăresc Vidin, în cadrul unei expoziții internaționale ‘Practici tradiționale în Balcani-Mărțișorul’, realizată în cadrul unui parteneriat dintre instituții de cultură din cele patru țări.
La eveniment a participat și președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, prefectul George Sava, subprefectul Marian Gheorghe, primarul interimar Fănică Bârlă și viceprimarul Alexandru Dunel.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns