Gârlă de amenzi și dosare penale întocmite de polițiști șoferilor certați cu legea rutieră

de Stiri Buzau Media
politist_Politia_Rutiera2

politist_Politia_Rutiera2A fost un week-end plin pentru polițiștii de la Serviciul Rutier care au avut de-a face cu numeroși șoferi certați cu legea rutieră. Oamenii legii au reținut în decursul zilelor de week-end, nu mai puțin de 21 de permise de conducere și au aplicat aproape 630 de sancțiuni contravenţionale la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Mai mult de atât, polițiștii au întocmit 14 dosare penale.

Conform bilanțului acestor zile, 271 dintre abateri au fost comise de şoferi care nu au respectat limitele legale de viteză, împotriva a cinci dintre aceştia fiind luată şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării pentru 90 de zile. Cea mai mare viteză – 139 km/h – a fost înregistrată pe Șoseaua Nordului, pe DN 2 E85, la volanul autovehiculului respectiv fiind identificat un bărbat de 36 de ani, din Galaţi.

Tot în ultimele 72 de ore, poliţiştii au efectuat peste 300 de testări cu aparatele etilotest, iar în 10 situaţii a fost indicat consumul de alcool.

În funcţie de valoarea indicată de etiloteste, în două cazuri s-au aplicat sancţiuni contravenţionale şi a fost luată măsura reţinerii permisului în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 de zile, iar în opt situații au fost întocmite dosare penale (cea mai mare concentrație alcoolică 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost înregistrată în cazul unui buzoian în vârstă de 60 de ani depistat pe raza localității Cislău.)

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns