Legea antifumat ar putea fi modificată de Guvern

de Stiri Buzau Media

cigarette-424540-1920Legea antifumat, votată în Parlament şi care se va aplica din 16 martie, ar putea fi modificată în următoarea şedinţă a Guvernului, din cauza unor prevederi considerate „absurde”, legate de fumatul la terase. În cazul în care vor fi aprobate, modificările se vor aplica din luna mai.
Legea antifumat prevede că fumatul este interzis în „orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent”.

Unii membri ai Executivului consideră „absurdă” definiţia din Lege privind locurile în care este interzis fumatul şi vor să o modifice în curând printr-un alt act normativ, deşi Legea fost publicată în Monitorul Oficial în data de 1 februarie 2016 şi se va aplica din 16 martie.

Potrivit sursei citate, această posibilitate s-a discutat şi în şedinţa de guvern din această săptămână, iar unul dintre argumentele principale ale celor care vor modificarea Legii este faptul că actul normativ ar avea ca efect interzicerea fumatului în locuri similare celor în care fumatul este în continuare permis, diferenţele de amenajare a teraselor fiind minore, după definiţia din Lege.

Membrii Cabinetului Dacian Cioloş ar putea discuta în proxima şedinţă de Guvern modalităţile prin care ar putea modifica prevederea care interzice fumatul la terasele acoperite şi delimitate de cel puţin doi pereţi.

Modificările făcute printr-un act normativ se vor aplica, însă, din luna mai, când vor intra în vigoare şi interdicţiile privind ţigările aromate la nivelul Uniunii Europene.

Din 20 mai 2016 va intra în vigoare, în România, un act normativ care interzice vânzarea mai multor sortimente de ţigări, precum cele aromate.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns