Percheziții și rețineri la Chiojdu

de Stiri Buzau Media

Politia-perchezitieDoi bărbați din Chiojdu au fost reținuți de oamenii legii pentru afaceri necurate cu lemn din pădurile județului. Reținerile s-au făcut după mai multe descinderi efectuate miercuri la Chiojdu de către polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice. Descinderile au avut loc la domiciliul unuia dintre bărbații vizați de anchetă și la sediul unei societăți comerciale de profil.

Activităţile au fost realizate în baza mandatelor emise de Judecătoria Pătârlagele, într-un dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.

Polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor înscrisuri reprezentând documente întocmite cu ocazia punerii în valoare şi a exploatării masei lemnoase din mai multe partizi.

La sediul inspectoratului au fost audiate 5 persoane, iar împotriva a două dintre acestea în vârstă de 38 respectiv 49 de ani a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals, instigare la abuz în serviciu, instigare la fals intelectual, participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de tăiere ilegală de arbori – susțin reprezentanții IPJ  Buzău.

În perioada 2013 – 2015,  bărbatul de 49 de ani, administratorul societății de profil a solicitat unui angajat în vârstă de 38 de ani, să pună în valoare, fără respectarea prevederilor legale, un volum de 1.369 m.c material lemnos (pentru anul 2013), respectiv 1.224 m.c material lemnos (pentru anul 2015), înlesnind în acest fel tăierea fără drept de către angajaţii unei societăți de exploatare a unui volum de 1.369 m.c. în anul 2013 şi a 338 m.c material lemnos în anul 2015, în valoare de 167.700 lei  cel din urmă fiind exploatat înaintea emiterii actului de punere în valoare şi a autorizaţiei de exploatare.

Poliţiştii continuă cercetările sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pătârlagele.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns