Radare ultraperformante cu laser, puse, deja, la treabă. Vezi unde pândesc

de Stiri Buzau Media

politie-cu-radar-cu-laser-pistolOpt aparate radar de tip LTI 20-20 TruCAM, tip pistol, cu laser, au intrat în dotarea Poliţiei Române. Modelele au camera video HD şi un laser integrat, fiind cel mai performant aparat de măsurare a vitezei disponibil în acest moment.

Aparatul adună pe cardul de memorie înregistrări video, fotografii HD detaliate, ce pot cuprinde marca maşinii, plăcută de înmatriculare şi chiar trăsăturile faciale ale conducătorului auto. Cu ajutorul lor, poliţiştii rutieri, care au fost instruiţi în cadrul unor cursuri în ceea ce priveşte utilizarea aparaturii, vor acţiona pentru combaterea eficientă a vitezei excesive pe şosele şi preîntâmpinarea accidentelor de circulaţie. Cel puţin asta susţine IGPR.

Astfel, poliţiştii Secţiei de Poliţie Autostrăzi din cadrul Inspectorului General al Poliţiei Române vor folosi un astfel de aparat radar tip pistol, având în vedere valorile de trafic în creştere şi vitezele de deplasare a autovehiculelor care circulă pe aceste artere rutiere.

Celelalte 7 aparate au fost distribuite către structurile rutiere din cadrul D.G.P.M.B. şi Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Argeş, Bacău, Braşov, Suceava, Prahova, Timiş, unde se înregistrează valori mari de trafic, în special la sfârşit de săptămâna sau în perioada sărbătorilor sau reţeaua rutieră este caracterizată printr-un trafic intens.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns