Școlile ar putea primi mână liberă pentru întocmirea programei de pregătire a elevilor

de Stiri Buzau Media

eleviÎn curând, va fi anunţat planul curricular pentru clasele V-VIII, care va prevedea materii în plus, dar şi o mai mare libertate pentru unităţile de învăţământ pentru a planifica ce vor să facă pentru pregătirea elevilor, a declarat, vineri, la Constanţa, ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, unde a avut o întâlnire cu inspectorii şcolari generali din judeţele din regiune de sud-est. Inspectorul școlar general, Nela Wamsiedel, a participat la întâlnire, alături de omologii din   Brăila, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa şi Tulcea.

În curând vom anunţa planul curricular pentru clasa V – clasa a VIII-a. Sunt câteva lucruri frumoase pe care le veţi vedea săptămâna viitoare, în legătură cu pregătirea programei pentru fiecare materie, câteva materii apărute mai nou, cu accent pe ele, şi câte un pic din ce în ce mai mult libertate şcolii pentru a planifica ce vrea să facă în pregătirea elevilor – a precizat ministrul Educaţiei.

În cadrul întâlnirii, ministrul Educaţiei a discutat despre pregătirea examenelor, dar şi despre o simplificare administrativă astfel încât timpul profesorului să fie dedicat mai mult şcolii şi mai puţin birocraţiei.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns