Sindicaliștii medicului anestezist Victor Ioniță se pregătesc de grevă japoneză

de Stiri Buzau Media

received_938036456249417O parte a sindicaliştilor din Sănătate programează proteste pentru săptămâna viitoare. Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România la care este afiliat şi Sindicatul Independent al Me¬dicilor Buzău, reprezentat de medicul anestezist Victor Ioniță, şi Federaţia Sindicală Hipocrat din România, care susţin că reprezintă peste 7.000 mii de angajaţi din domeniu, au decis să declanşeze grevă japoneză de luni, 21 martie, în toate unităţile sanitare în care au membri. Sindicaliştii mai cer respectarea normei şi a timpului de muncă şi de repaus, precum şi gratuitate la serviciile medicale acordate personalului angajat în sistem. Aceste revendicări au fost înaintate către Ministerul Sănătăţii şi către cel al Muncii, în speranţa că vor fi discutate în zilele următoare.

Timp de cinci zile sindicaliștii din sănătate vor purta doar banderole albastre, fără întreruperea activităţii.
Decizia de începere a protestelor s-a luat în data de 26 februarie, la întâlnirea federaţiilor din sănătate, Camera Federativă a Medicilor din România şi Hipocrat.
Medicii şi personalul medical solicită deblocarea Legii 284/2010 pentru ştergerea inechităţilor salariale din domeniul bugetar, plata sporurilor la salariul actual, nu la cel istoric din 2009, cum se întâmplă în prezent, şi recunoaşterea gărzilor ca timp efectiv de lucru. Medicii asigură continuitatea 24 de ore din 24, dar garda nu este considerată timp de lucru.
Dacă revendicările nu vor fi soluţionate, urmează pichetări la Prefectură, la Ministerul Sănătăţii, mitinguri, iar în ultima fază, întreruperea activităţii pe ore şi zile.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns