Veteran de 101 ani din Mihăilești, recompensat joi de președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu

de Stiri Buzau Media

veteranAutoritățile județene îi recompensează pe veteranii de război. În total, în județul Buzău sunt nouă veterani de război cu vârste de aproximativ 100 de ani, fiecare dintre aceștia urmând să primească un sprijin consistent din partea CJ Buzău, constând în alimente, material neperisabile și lemne pentru iarnă.

Joi, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a mers personal la Mihăilești, pentru a-i acorda o recompensă materială unuia dintre veteranii de răboi. Este vorba despre  Nicolae Ioniță în vârstă de 101 ani.

Mă bucur că suntem astăzi aici și că putem aduce puțină bucurie pentru domnul maior Nicole Ioniță. Dumnealui, alături de alți mii și mii de români, sunt făuritorii istoriei acestui neam. Ei sunt cei care au luptat pentru idealurile țării, gata oricând să își dea viața pentru patrie – a declarat președintele CJ.

Consiliul Județean a aprobat, în ședința din luna august, acordarea unor recompense materiale pentru veteranii de război cu vârste de peste 100 de ani, din județul Buzău. Cuantumul recompensei este de 2.500 de lei/veteran. Din această sumă au fost achiziționate produse alimentare și nealimentare.

Curajul și patriotismul acestor ostași trebuie să fie o lecție pentru fiecare dintre noi și pentru generațiile următoare. Sunt emoționat de fiecare dată când am prilejul să întâlnesc unul dintre eroii acestei țări. Domnule maior, țara vă este recunoscătoare! Noi vă suntem recunoscători! – a mai spus Petre Emanoil Neagu

IMG_5662

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns