Handbalistele de la SCM Gloria Buzău au șanse să se califice în cupele europene!

de Stiri Buzau Media

SCM Gloria Buzău a fost eliminată din cupele europene, însă are o șansă să se califice în al treilea tur preliminar pentru accederea în grupele Ligii Europene. Sâmbătă seară, handbalistele buzoiene au pierdut clar pe terenul de la Malaga, cu 30-24 și a fost eliminată din competiția europeană. Imediat după meci, clubul buzoian a depus însă o contestație la forul european, după ce formația spaniolă ar fi folosit o handbalistă care nu se afla pe foaia de joc.

Federația Europeană de Handbal a admis contestația depusă de echipa buzoiană, semn că memoriul depus în urma meciului din weekend ar avea șanse mari de câștig. Săptămâna viitoare, decizia forului de specialitate ar urma să fie definitivă, iar oficialii clubului Gloria sunt convinși că meciul va fi adjudecat în favoarea echipei din Buzău, cu 10 – 0, la “masa verde”. Dacă va avea câștig de cauză, formația buzoiană va întâlni o formație din Ungaria, așa cum a decis tragerea la sorți de astăzi.

Până la aflarea verdictului din partea Federației Europene, jucătoarele lui Adrian Chiruț vor disputa un meci în campionat, în etapa a șaptea, duminică, 23 octombrie, în deplasare, cu SCM Universitatea Craiova. Gloria Buzău este pe primul loc în Liga Florilor, fiind singura echipă care a câștigat în toate cele șase etape de până acum.