Astăzi, 27 iulie 2022, prefectul județului Buzău, Daniel-Marian ȚICLEA, a prezidat ședința lunară a Colegiului Prefectural

de Stiri Buzau Media

?Astăzi, 27 iulie 2022, prefectul județului Buzău, Daniel-Marian ȚICLEA, a prezidat ședința lunară a Colegiului Prefectural în cadrul căreia au fost prezentate rapoartele de analiză a activității a 4 instituții publice deconcentrate:  Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Buzău, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Buzău, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Buzău și  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Neron Lupașcu” Buzău.
Ordinea de zi poate fi consultată aici: https://bz.prefectura.mai.gov.ro/sedinta-colegiului…/
? În cadrul ședinței, directorul Direcției Agricole, Cosmin Florea, a anunțat, printre altele, că s-a finalizat etapa de validare a notificărilor în U.A.T.-urile din județul Buzău și se lucrează la centralizarea pagubelor. Au fost depuse notificări pentru circa 60.000 de hectare culturi de toamnă. Din primele evaluări, procentul de calamitate a grâului este de circa 70 % în timp ce la rapiță pierderile, din cauza secetei, sunt aproximate la 50 %.
Din păcate, în județul Buzău, conform raportărilor, sunt și zone în care culturile înființate în toamnă sunt calamitate și în procent de 100 %.
? La rândul său, directorul D.S.V.S.A. Buzău, Adonis Dragnea,  a anunțat că în județ există, în acest moment, un singur focar de pestă porcină africană, la Mihăilești, fiind afectate 16 porcine. Pentru limitarea răspândirii bolii, autoritățile sanitar veterinare au dispus toate măsurile legale.
? La capitolul ”Diverse”, directorul Direcției de Statistică Buzău, Cornelia Geambașu,  a anunțat că circa 98 % din populația estimată a fost recenzată, 45 de localități finalizând operațiunea.
Cel mai scăzut procent la recenzare, circa 92%, se înregistrează în municipiul Buzău.
? Tot în cadrul Colegiului Prefectural, directorul Direcției de Sănătate Publică Buzău, Cristina Ungureanu, a anunțat evoluția cazurilor de coronavirus, la nivelul județului înregistrându-se o creștere a ratei de îmbolnăvire, fără a se produce, momentan, o aglomerare a spitalelor cu bolnavi infectați cu SARS-CoV-2.
La acest moment, sunt 83 de persoane internate atât la Spitalul Județean Buzău cât și la Spitalul Municipal din Rm.Sărat, la Terapie Intensivă fiind 5 pacienți (4 la S.J.U. Buzău, 1 la Spitalul Rm.Sărat). Din totalul bolnavilor internați cu coronavirus, 13 sunt copii (7 la S.J.U., 6 la Spitalul Rm.Sărat)
Ca simptome, pacienții prezintă febră, frisoane, dureri de gât, fără ca boala să conducă spre o afectare pulomanară a bolnavului.
? ”A fost o ședință a Colegiului Prefectural în care, suplimentar ordinii de zi, împreună cu conducătorii instituțiilor, am trecut în revistă problemele curente ale județului pe teme de COVID-19, secetă, irigații, incendii de vegetație uscată, recensământul populației.
Sper, în primu rând, să traversăm  perioada de caniculă și să avem parte, cât mai curând, de ploi curate pentru a putea susține fermierii care au contracte în derulare cu ANIF”, a declarat prefectul județului Buzău, Daniel-Marian Țiclea.