Cartea de identitate a vehiculului ar putea fi schimbată

de Stiri Buzau Media
Cartea de identitate a vehiculului ar putea fi schimbată

Cartea de identitate a vehiculului ar putea fi schimbatăAutorităţile vor să înlocuiască, începând de la jumătatea acestui an, modelul cărţii de identitate a vehiculului, potrivit unui proiect de act normativ publicat recent de Ministerul Transporturilor.

Înlocuirea actualului model al cărţii de identitate a vehiculului este prevăzută într-un proiect de ordin comun al Ministerului Transporturilor, Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Finanţelor Publice, care ar urma să se aplice de la 1 iulie.

Măsura este propusă, aşa cum susţin iniţiatorii, pentru a introduce mai multe rubrici noi şi pentru a armoniza numerotarea şi denumirea unor rubrici cu cele ale certificatului de înmatriculare.

Aşa cum reiese din proiect, cartea de identitate a vehiculului va fi eliberată în continuare de Registrul Auto Român. Chiar dacă înlocuirea este programată pentru 1 iulie, modelul actual al documentului va fi eliberat până la epuizarea stocului existent la acea dată. Concret, cărţile de identitate eliberate conform modelului actual după data de 1 iulie îşi vor păstra valabilitatea.

Eliberarea cărţilor de identitate a vehiculului conforme cu modelul stabilit prin prezentul ordin se va face după epuizarea cărţilor de identitate conforme cu modelul stabilit prin instrucţiunile precizate la art. 5 (Instrucţiunile ministrului de interne, ale ministrului finanţelor şi ale ministrului transporturilor nr. 290/2802/1189/1993 – n. red.) şi care se află în stoc la data intrării în vigoare a prezentului ordin. Cărţile de identitate a vehiculului conforme cu modelul stabilit prin instrucţiunile precizate la art. 5 şi eliberate până la data intrării în vigoare a prezentului ordin, precum şi cele eliberate până la epuizarea stocului existent (…), rămân valabile – se arată în act.

Sursa: avocatnet.ro

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns