Haos pe șoselele din județ!

de Stiri Buzau Media

amenziPoliţiştii cu atribuții pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, au acționat și vineri pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră la nivelul judeţului. Iar nereguli au fost cu duiumul.

Astfel pentru abaterile constatate în trafic au aplicat 315 sancţiuni contravenţionale, au reținut 17 permise de conducere și au întocmit patru dosare penale.

Aparatele radar care au acţionat pe principalele drumuri ce străbat judeţul au înregistrat 110 de autovehicule ce rulau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise pe sectoarele de drum tranzitate, iar din cauza vitezei cu care și-au condus autoturismele doi șoferi au fost nevoiți să predea permisul de conducere pentru următoarele 90 de zile (102 Km/h în localitatea Vernești, 116 Km/h pe Șoseaua Brăilei ).

Tot ieri, polițiștii din cadrul Biroului Rutier de la Poliția municipiului Buzău au acționat punctual pentru prevenirea accidentelor de circulație în care ar putea fi implicați pietonii și au reținut permisele a șase conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzilor. Totodată, 35 de pietoni au fost sancționați de polițiști pentru că și au riscat viața prin modul în care au ales să traverseze.

Alte nouă permise de conducere au fost reținute de polițiști șoferilor care au fost depistați în trafic sub influența alcoolului, au condus autovehicule cu defecțiuni grave la mecanismul de direcție, nu au respectat semnificația culorii roșii a semaforului electric, sau nu s-au prezentat în termen de 24 de ore de la implicarea într-un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale .

De asemenea în ultimele 24 de ore, polițiștii au întocmit patru dosare penale, trei pentru conducerea unor autovehicule sub influența alcoolului, iar unul pentru conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere .

În ziua de 12 februarie, polițiști din cadrul Secţiei de poliţie rurală Pogoanele, au depistat pe D. J 214 A, pe raza localității Largu, un conducător auto în vârstă de 43 de ani din comuna Ruşeţu, care conducea autovehiculul având o concentrație alcoolică de 0, 89 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe raza municipiului Buzău, echipajele de poliție rutiere care acționau pentru monitorizarea traficului rutier, au depistat doi conducători auto în vârstă de 52 de ani, respectiv 47 de ani, ambii din municipiul Buzău, care circulau cu autoturismele, având o concentrație alcoolică de 0,57 mg/l alcool pur in aerul expirat şi 0,47 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Aseară, pe DN 2 E85 pe raza localității Costești, un echipaj de poliție rutieră a depistat în trafic un tânăr în vârstă de 20 de ani din judeţul Galaţi, care conducea autoturismul fără a deține permis de conducere.

Poliția recomandă:

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, sfătuim conducătorii auto să manifeste prudenţă sporită la volan, să ruleze cu viteză adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea efectua orice manevră în condiţii de siguranţă, să nu se hazardeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic și să nu se urce la volan sub influența alcoolului. Șoferii trebuie să se asigure corespunzător şi să semnalizeze din timp orice intenţie de schimbare a direcţiei de deplasare și să nu aibă alte preocupări în timpul condusului, atenţia să le fie îndreptată asupra traseului pe care îl au de parcurs. “Facem apel la responsabilitate în trafic și îi atenționăm pe toţi participanţii la trafic să ALEAGĂ VIAŢA!”, este ecomandarea polițiștilor.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns