Ludovic Orban: Vom asigura măști doar pentru copiii din familii fără posibilități

de Stiri Buzau Media
„Toți copiii sunt la fel, dar părinții nu sunt la fel din punct de vedere al veniturilor există diferențe”, a declarat premierul Ludovic Orban la Brașov, în justificarea măsurii prin care nu va asigura măști pentru toți elevii care merg la școală din 14 septembrie. „Vom asigura măști doar pentru copiii din familii fără posibilități, a mai anunțat acesta. Declarațiile contrazic atât pe cele ale Președintelui Klaus Iohannis, cât și pe cele ale ministrului Educației, Monica Anisie.

Ludovic Orban: Noi vom asigura măști, în special pentru copii, pentru elevii din familiile defavorizate. Pentru copiii care sunt din familie care au venituri peste medie este complicat să asiguri măști și nici n-ar fi corect. Noi vom asigura măști pentru copii ai căror părinți sau familii nu au posibilitatea financiară de a achiziționa aceste măști. Și vom face lucrul ăsta.

Reporter: Dar toți copiii sunt la fel…

Ludovic Orban: Sigur că sunt toți copiii la fel dar părinții nu sunt la fel, părinții din punct de vedere al veniturilor au diferențe de venituri. Încă o dată vă spun tot ce cumpără Ministerul Sănătății sau Ministerul Educației cumpără din bani publici, o măsură ca asta trebuie îndreptată către acele categorii care au efectiv nevoie de un astfel de sprijin.

 

Declarațiile premierului le contrazic pe cele ale președintelui României, Klaus Iohannis, care a anunțat miercuri că „profesorii vor merge cu masca pe care și-o vor procura ei și elevii la fel”.

Întrebată de ce nu s-au alocat bani pentru măști, ministrul Educației Monica Anisie a declarat la rândul său că “nu Ministerul Educației are în administare școala”, ci autoritatea locală, lăsând de înțeles că măștile vor trebui asigurate de către primării.