Primarul de la Mărăcineni, cercetat penal pentru că i-ar fi instigat pe localnici să iasă în stradă

de Stiri Buzau Media

maleanuSe anunţă, din nou, proteste luni la Mărăcineni, când elevii se întorc la şcoală, şi se vorbeşte că oamenii intenţionează chiar să blocheze drumul european 85.

Peste o sută de localnici din Mărăcineni s-au strâns şi sâmbătă în faţă primăriei din localitate, nemulţumiţi că autobuzele şi microbuzele cu care ajungeau în oraş nu mai circulă în zonă. Protestul a fost de mai mică amploare şi nici nu a durat mult. Oamenii au încercat să blocheze din nou traficul pe drumul judeţean 203 K care traversează comuna dar au renunţat la idee după ce poliţiştii şi jandarmii le-au explicat că s-ar putea alege cu dosare penale.

Dumitru Constantin, primarul comunei Mărăcineni i-a rugat şi el pe oameni să renunţe la proteste şi să aştepte rezolvarea situaţiei pe căi legale. El i-a informat că s-a ales cu dosar penal în urma protestelor de la începutul săptămânii trecute.

Mergeţi acasă, liniştiţi, că vreau să vă spun un lucru. În prima zi când a fost mitingul, eu am dosar penal de instigare. Eu nu am zis la nimeni. V-am zis eu vreodată adunaţi-vă? Nu – le-a spus Dumitru Constantin.

El le-a explicat oamenilor că este posibil să fi găsit o rezolvare la problema transportului în comun. Soluţia ar fi ca Primăria din Buzău să cedeze Consiliului Local din Mărăcineni o parte din acţiunile de la societatea TransBus iar aceasta să devină operator regional de transport. Însă, chiar dacă Consiliul Local Mărăcineni s-ar întruni de îndată, o decizie în Consiliul Local Buzău nu va putea fi luată mai devreme de data de 25 februarie când este programată ședința ordinară lunară.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns