Muzeul Județean Buzău: 5000 de ani – este vârsta celor mai vechi artefacte ce așteaptă să fie admirate în Colecția de arheologie, dedicată epocii bronzului, din cadrul muzeului nostru

de Stiri Buzau Media
Expoziția ilustrează aspecte relevante pentru: habitatul acestei perioade, flora și fauna, sistemele constructive, transportul, metalurgia, olăritul, riturile și ritualurile funerare.
Multe dintre uneltele, textilele, armele și podoabele utilizate erau produse în cadrul gospodăriei. Astfel, prelucrarea pieilor, a osului, a diferitelor tipuri de roci, torsul, țesutul și râșnitul erau ocupații casnice.
Dovezile practicării metalurgiei constau din obiecte finite, bucăți de metal brut / materie primă, tipare de piatră, fragmente de creuzete. În ce privește zona Subcarpaților de Curbură, definitorie pentru această ocupație este descoperirea de la Năieni, județul Buzău, unde cercetările arheologice au scos la iveală un atelier metalurgic.
De asemenea, foarte interesante sunt manifestările atribuite vieții spirituale a omului din epoca bronzului, perioadă în care devine predominant Cultul soarelui. Statuetele feminine sunt acum rare, în schimb abundă motivele decorative solare, precum cercurile și spiralele.
Vă așteptăm la muzeu pentru o călătorie inedită în epoca uneltelor de bronz! ?
Știri despre: