Victorie mare pentru handbalistele de la SCM Gloria Buzău în duelul cu lidera clasamentului, Rapid București

de Stiri Buzau Media

Victorie senzațională pentru SCM Gloria Buzău în Liga națională de handbal feminin. La capătul unei evoluții electrizante, în etapa a 15-a, a doua a returului, formația buzoiană s-a impus clar, ieri, scor 30-25, chiar în fața liderului Rapid București. Giuleștencele au ajuns astfel la cea de-a doua înfrângere din campionat, dar dețin în continuare poziția de lider în clasament, cu 39 de puncte.

Socotită mare favorită la titlu în acest sezon, Rapid a venit la Buzău pentru o victorie ce s-ar fi putut dovedi decisivă în lupta finală cu CSM Bucureşti, dar a sfârşit prin a termina în genunchi o partidă pe care Gloria, infinit mai organizată, a controlat-o în permanenţă, având, pe deasupra, în portărița Marta Batinovic, cea mai bună jucătoare de pe teren!

Gloria Buzău a avut 10-8 la pauză, după nu mai puţin de trei aruncări de la 7 metri ratate de giuleştence, dar s-a distanţat în partea secundă, când Rapidul a arătat ca o echipă oarecare, nicidecum ca o pretendentă la titlu. Scorul final, 30-25, a fost prea blând faţă de realitatea din teren!

Pentru Gloria au marcat Mădălina Zamfirescu, Alexandra Subţirică-Iovănescu, Alina Czeczi, câte 5 goluri, Bianca Harabagiu 4, Marija Shterjova 3, Marija Petrovic 3, Marta Batinovic (portar) 2, Ana Maria Simion 2, Alina Ilie 1.

Pentru echipa buzoiană, care a revenit pe locul 4 în clasament, urmează un nou derby, de podium, la Rm. Vâlcea, etapa viitoare, joi, de la ora 16,00.

Știri despre: ,