Abateri în trafic sancţionate de poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră

de Stiri Buzau Media
permis-auto-moto-2013

În ziua de 21 mai a.c., poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de supraveghere şi control al traficului rutier, precum şi de prevenire a accidentelor de circulaţie, fiind aplicate în total 132 de sancţiuni contravenţionale.

Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 46 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 7 dintre ei au predat permisele pentru 90 de zile.

Cea mai mare viteză – 129 km/h – a fost înregistrată de aparatul radar amplasat pe Şoseaua Nordului, la volanul autoturismului fiind depistat un conducător auto în vârstă de 59 de ani, din Bucureşti.

Poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale șoferilor pentru oprirea sau staţionarea în zonele şi locurile care afectau fluența traficului(8), pentru neutilizarea centurii de siguranţă(14), pentru conducerea autovehiculelor cu diferite defecţiuni tehnice(16), precum şi pentru alte abateri în trafic(36).

Alte 4 permise au fost reţinute pentru neacordarea priorităţii de trecere autovehiculelor care aveau acest drept, pentru neprezentarea la Poliţie în termen de 24 de ore de la implicarea într-un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale, precum şi efectuarea unor depăşiri neregulamentare.

Tot în ziua de 21 mai a.c., poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea abaterilor comise de conducătorii auto care efectuează transport de  marfă si transport public de persoane, context în care au fost aplicate 68 de sancțiuni contravenționale, au fost reţinute 6 permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.

Atragem atenția că odată cu instaurarea stării de alertă, în traficul rutier, au revenit trotinetele electrice.

Să nu uităm că de la începutul anului, acest mijloc de deplasare este reglementat prin lege, după cum urmează:

– viteza vehiculului utilizat să nu depășească 25 km/h. – trotineta să fie echipată cu iluminare și inserții reflectorizante, pentru utilizarea pe timp de noapte.

– este interzisă celor cu vârstă mai mică de 14 ani, iar cei cu vârste între 14 și 16 ani trebuie să poarte obligatoriu cască de protecție.

– nu mai pot fi conduse pe trotuar, cu excepția celor care sunt prevăzute cu pistă specială.
– doar pe drumurile unde viteza maximă admisă pentru vehicule este de 50 km/h.

– se interzice transportul pasagerilor pe trotinetele electrice!

– oprirea și staționarea trotinetelor electrice se va face pe partea carosabilă, acestea trebuind așezate lângă sau în paralel cu marginea părții carosabile, și nu pe trotuar.

Weekend fără evenimente rutiere!

Știri despre: , , ,